Snelle aanhouding dankzij buurtwhatsapp

Gisterenavond zijn twee mannen aangehouden op verdenking van een woninginbraak in de Oude Rijksweg. De mannen zitten nog vast.

KRABBENDIJKE - Omstreeks 18.30 uur wordt de inbraak door de bewoner bij thuiskomst ontdekt. Hij ziet nog net twee mannen vanaf zijn woning weglopen en bemerkt vervolgens dat er ramen en deuren van zijn woning open staan. De bewoner probeert de mannen nog achterna te rijden, maar verliest hen uit het oog.

Inmiddels is de politie gealarmeerd door buurtbewoners die op dat moment op straat lopen. Zij weten de agenten te vertellen dat de verdachten zich mogelijk in een boomgaard bij de molen hebben verstopt. Via de buurtwhatsapp is door buurtbewoners informatie over de inbrekers snel gedeeld met elkaar en met de politie. 

De omgeving wordt door verschillende politie-eenheden afgezet. Met behulp van de politieheli met warmtecamera en twee politiehonden is de omgeving afgespeurd. Op dat moment wordt echter niemand aangetroffen. Inmiddels is er ook een burgernetbericht uitgedaan met het verzoek om uit te kijken naar de verdachten. Dat levert al snel een tip op dat de mannen gezien zijn en richting de Noordstraat lopen. Daar wordt inderdaad een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats uit Roemenië aangetroffen en aangehouden. Enkele minuten later kon ook zijn kompaan, een 25-jarige man uit Rilland, in de kraag gevat worden op het station. Net voordat hij in de gearriveerde trein wilde stappen. Beide verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Zij zitten nog vast.

Bron: http://de-bevelander.nl/nieuws/snelle-aanhouding-dankzij-buurtwhatsapp-1.5611161